Alle grønlandske 5.-10. klasser inviteres med til Historiedysten 2016

Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot udfordrer i år både
skoleklasser i Danmark og i Grønland til den store dyst om at blive uofficiel
mester i historie. Alle 5.-10 klasser i Grønland inviteres til at tilmelde sig
Historiedysten. 
30. august 2016

Tilmeldingen sker på www.historiedysten.dk/groenland/tilmelding  og Historiedystens forløb kan ses på www.historiedysten.dk/groenland/forloeb

Dystens emne

Dystens emne er Grønland og den danske forbindelse.

Første runde foregår 19.-22. september, hvor eleverne skal dyste på viden i en multiple-choice quiz.

De tre bedste klasser går videre til finalerunden. Her udfordres eleverne på deres kreative evner. De får en opgave, hvor de selv skal fortælle historie på en nytænkende måde.

Opgaven bliver stillet over mail d. 23. september og skal være besvaret d. 11. oktober. Den klasse, der klarer sig bedst, bliver udråbt som den grønlandske vinder af Historiedysten 2016 d. 13. oktober.

Undervisningsmateriale og virtuelle læringsuniverser

På Historiedystens hjemmeside ligger der lærer- og elevmateriale, der kan bruges til forberedelse op til quizzen. Dette kan findes på www.historiedysten.dk/groenland/materiale. Til undervisningsmaterialet er der blevet udarbejdet et virtuelt univers, som eleverne kan gå på opdagelse i. Dette kan findes på www.historiedysten.dk/logbogen/7-9/.

Præmier

Der er præmier til alle deltagende klasser. Hovedpræmien til den grønlandske vinderklasse er en tur til Danmark fyldt med oplevelser i København og ikke mindst på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot. Transport, mad, logi og oplevelser er alt sammen betalt.

For mere information om Historiedysten 2016 kontakt Historiedystens tovholder, Nicolai Durafour, på nd@dnm.dk eller +45 48 20 14 43.

 

Kontakt administrator